Over ons

Elke dag is Paschka dag!

Paschka is een exclusief, authentiek nicheproduct. Het frisse broodbeleg voor elke dag. Met zijn héérlijke frisse smaak van verse kaas, boordevol calcium en eiwitten start je zo de dag met een lekker ontbijt.

Ons team
PASCHKA IS EEN FAMILIALE ONDERNEMING MET IN HUN KIELZOG EEN TEAM VAN GEPASSIONEERDE MEDEWERKERS.
Een team van goud, waar flexibiliteit en teamgeest vanzelfsprekend is. Door die gedrevenheid kan Paschka zich elke dag onderscheiden van de grotere jongens. Elke dag opnieuw staat ons team garant voor een constante kwaliteit, 100% toewijding en vriendschap. Het geheim achter ons team? De familiale open werksfeer én jij, onze grootste Paschka fan!
Passie
MADE WITH LOVE
Sabine en Dirk, de zaakvoerders, zijn een tandem en vullen elkaar geweldig aan. Zij, vol passie, dynamiek en doorzetting, zorgt elke dag voor haar klanten. Hij, de stille kracht achter de schermen. Gedreven door engineering ontleedt hij elke machine om het productieproces nog efficiënter te laten verlopen. Maar zoals het in een familiebedrijf gaat, zijn de taken nooit afgebakend. Zowel Dirk als Sabine zijn niet weg te denken uit de testkeuken. R&D is één van hun stokpaardjes. Samen gaan ze op zoek naar nieuwe smaaksensaties voor hun klanten.
Aan hun zijde staat Bo’ke, de mascotte van het bedrijf. De favoriet van vele Paschka fans die hem af en toe speeltjes opsturen.  Bo’ke staat letterlijk graag “in the picture” en kom je op bezoek, dan mag je de blije, snuffelende, met de staart kwispelende Bo’ke verwachten.
Sabine De Laet
Owner

Passie, dynamiek en enthousiasme!

Dirk De Decker
Owner

Ik ben de stille kracht achter de schermen, maar daarom niet onbelangrijker!

Bo’ke
Huismascotte

Ik ben de mascotte van het bedrijf!

De geschiedenis
ACHTER HET MERK
Wanneer hobby, passie wordt!
Het verhaal achter de legende…

Paschka bestaat al sinds 1970. Wijlen Vic Van den Putte is de bedenker van de smeerpasta van verse kaas en chocolade, die vandaag in Olen bij KaDé gemaakt wordt. De tante van Vics vrouw werkte in Rusland op de ambassade en bracht het recept voor de smeerpasta mee naar België. De combinatie van verse kaas en chocolade was hier totaal onbekend. De Russische Paschka had al de bekende buche-vorm, maar smaakte heel anders. Hij was heel korrelig. Vic heeft het recept verfijnd, aangepast met andere producten en veel smeuïger gemaakt. Hij nam een patent op de fabricatie en het model. Paschka was geboren! 

Na verloop van tijd verkocht hij zijn zaak aan de Antwerpse Kaascentrale, dat deel uitmaakt van de zuivelcoöperatie Milcobel. Waarop Milcobel het in 2009 verkocht aan KaDé. Sabine en Dirk, de gepassioneerde eigenaars van KaDé, zijn erin geslaagd om sinds de overname de omzet te verdubbelen. Paschka, het artisanale streekproduct uit de Antwerpse Kempen, kan  niet meer ontbreken op de ontbijttafel.

Wat ze zeggen
ONZE FANS
Voor nu en voor de toekomst
DUURZAAM ONDERNEMEN
Duurzaam ondernemen zit in onze DNA! Zo maken wij gebruik van kwaliteitsvolle grondstoffen en kopen we zoveel mogelijk lokaal, van Belgische origine, aan. 
Grondstoffen die van verder komen, zijn gecertificeerd. Zo gebruiken we bij voorkeur palmolie met het RSPO label. Dit is de afkorting van Roundtable on Sustainable Palm Oil. Dankzij internationale afspraken wordt de productie van palmolie duurzaam gehouden. 
De cacao heeft het RA certificaat of Rainforest Alliance waardoor we duurzame landbouw ondersteunen. 
Onze dozen zijn FSC gecertificeerd waardoor we ons steentje bijdragen voor de bescherming van de bossen. 
En vanaf eind 2022 gaan we groene stroom produceren met de zonnepanelen op het dak. Zo trachten we met duurzame energieoplossingen de CO2-uitstoot van ons bedrijf te verlagen en de toekomst te omarmen.
rspo_trademark_logo-e1478166486518
PALMOLIE

Voor onze producten maken we bij voorkeur gebruik van palmolie met het RSPO-certificaat. De ‘Roundtable on Sustainable Palm Oil’ (RSPO). Door RSPO zijn er internationale afspraken om te streven naar een productie van palmolie die uiteindelijk in haar geheel duurzaam is.

rain_forest_logo_v2_0
CHOCOLADE

Wij ondersteunen duurzame landbouw door het inkopen van cacao van Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen. Lees meer op ra.org

png-clipart-forest-stewardship-council-international-forestry-certification-forest-text-service
Verpakking

Paschka gebruikt FSC-gecertificeerd karton. Het Forest Stewardship Council (FSC) is een organisatie dat zich inzet voor het behoud van bossen en verantwoordelijk bosbeheer. Het karton dat wij gebruiken draagt bij aan de bescherming van bossen.

ifs-food
Kwaliteit

De IFS norm is een voedselveiligheidsstandaard en heeft als doel het borgen van de kwaliteit en veiligheid van de voedselketen. IFS bestaat uit een zogenaamde ‘checklist’ met vrij hoge eisen, waaronder de beheersing van kritische beheerspunten, betrokkenheid van directie en personeel, traceerbaarheid van producten, grondstoffen en verpakkingsmaterialen en uitvoering van corrigerende maatregelen.

Geen Paschka in je lokale winkel?