Passie, dynamiek en enthousiasme!
Ik ben de stille kracht achter de schermen, maar daarom niet onbelangrijker!
Ik ben de mascotte van het bedrijf!
Paschka bestaat al sinds 1970. Wijlen Vic Van den Putte is de bedenker van de smeerpasta van verse kaas en chocolade, die vandaag in Olen bij KaDé gemaakt wordt. De tante van Vics vrouw werkte in Rusland op de ambassade en bracht het recept voor de smeerpasta mee naar België. De combinatie van verse kaas en chocolade was hier totaal onbekend. De Russische Paschka had al de bekende buche-vorm, maar smaakte heel anders. Hij was heel korrelig. Vic heeft het recept verfijnd, aangepast met andere producten en veel smeuïger gemaakt. Hij nam een patent op de fabricatie en het model. Paschka was geboren!
Na verloop van tijd verkocht hij zijn zaak aan de Antwerpse Kaascentrale, dat deel uitmaakt van de zuivelcoöperatie Milcobel. Waarop Milcobel het in 2009 verkocht aan KaDé. Sabine en Dirk, de gepassioneerde eigenaars van KaDé, zijn erin geslaagd om sinds de overname de omzet te verdubbelen. Paschka, het artisanale streekproduct uit de Antwerpse Kempen, kan niet meer ontbreken op de ontbijttafel.
Voor onze producten maken we bij voorkeur gebruik van palmolie met het RSPO-certificaat. De ‘Roundtable on Sustainable Palm Oil’ (RSPO). Door RSPO zijn er internationale afspraken om te streven naar een productie van palmolie die uiteindelijk in haar geheel duurzaam is.
Wij ondersteunen duurzame landbouw door het inkopen van cacao van Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen. Lees meer op ra.org
Paschka gebruikt FSC-gecertificeerd karton. Het Forest Stewardship Council (FSC) is een organisatie dat zich inzet voor het behoud van bossen en verantwoordelijk bosbeheer. Het karton dat wij gebruiken draagt bij aan de bescherming van bossen.
De IFS norm is een voedselveiligheidsstandaard en heeft als doel het borgen van de kwaliteit en veiligheid van de voedselketen. IFS bestaat uit een zogenaamde ‘checklist’ met vrij hoge eisen, waaronder de beheersing van kritische beheerspunten, betrokkenheid van directie en personeel, traceerbaarheid van producten, grondstoffen en verpakkingsmaterialen en uitvoering van corrigerende maatregelen.